امروز با خوندن میلی از یکی از دوستان معماری شیراز شنیدم که دو روزبنا به دلایل جالبی دانشگاهشون تعطیله، گفتم شما ها هم از این هیجان دور نمونین:)) از بد بدتر بسیار است
طرح مبارزه با بدحجابی به دانشگاه رسید
طرح مبارزه با بدحجابی به دانشگاه شیراز کشیده شد ومسئولان دانشگاه با نصب آئین نامه ای در خوابگاه پسران شهید مفتح دانشگاه شیراز موجب شدند تا دانشجویان به صورت گسترده دست به اعتراض بزنند. 2500 دانشجو از یک شنبه شب تا بعد از ظهر روز گذشته با برگزاری تجمعی اعتراضی خواستار بركناري رئیس دانشگاه شدند.
آغاز ماجرا
بر اساس گزارش شاهدان عینی، دانشجويان اعتراض خود رااز آنجا آغاز کردند كه مديريت دانشگاه به نصب آييننامه و مقررات جدید در تابلوهاي خوابگاه پسرانه شهيد مفتح دانشگاه شيراز اقدام کرد. بر اساس این آیین نامه محدودیت های جديدي برای نوع پوشش و رفت و آمد دانشجویان در نظر گرفته شده بود.از جمله اين محدوديتها براي دانشجويان پسر، می توان به محدوديت در پوشش و عدم استفاده از شلوارك و ركابي به عنوان لباس راحتی در راهروها و محوطه خوابگاه و همچنین ممنوعیت ورود و خروج به خوابگاه از ساعت 23 الي 5 صبح، اشاره کرد.همچنین بر اساس مقررات جدید، ورود ميهمانان و همراهان دانشجويان به خوابگاه ممنوع شده و نگهبانان حق دارند، بدون اجازه و به طور سرزده به اتاقهای دانشجویان وارد شوند.
پس از نصب اين آييننامه در خوابگاه پسرانه شهيد مفتح دانشگاه شيراز، دانشجویان اعتراضات خود را از ساعت 20 شب با شكستن تابلوهاي نصب شده آغاز کردند. تجمع دانشجويان از ساعت 30/22 در محوطه خوابگاه وارد مرحله جدیتری شد و رفته رفتهبر تعداد معترضین افزوده شد. دانشجويان که بعد از مدتی تعدادشان به 2 هزار نفر رسیده بود، بعد از نيم ساعت در حالي كه شعارهای "دانشجو ميميرد، ذلت نميپذيرد" ، "مدعي عدالت،خجالت خجالت"، "اينجا پادگان نيست" ، "صادقي، صادقي، استعفا، استعفا" سر می دادند به محوطه پرديس ارم رسيدند و با حلقه زدن به دور ميدان پشت در ورودي دانشگاه، نزدیک سه ساعت تجمع كردند.
در ساعت 30/1 بامداد دوشنبه دكتر صادقي رئیس دانشگاه وارد محوطه كوي دانشگاه شيراز شد اما دانشجويان با شعارهاي پي در پي و خواندن سرود، اجازه سخنراني را به وي ندادند و پس از حدود نیم ساعت به خوابگاهها بازگشتند.
تجمع دوم: خواسته ها
دانشجویان دانشگاه شیراز تجمع خود را از ساعت 10 صبح روز گذشته از سر گرفتند. دانشجويان معترض با سر دادن شعارهاي قبلی خواستار برکناری محمد صادقی از ریاست دانشگاه شدند.
اين دانشجويان خواستههاي خود را در 11 بند تنظیم کردند که خبرگزاری ایلنا این 11 مورد را به شرح زیر گزارش داده است:
1- استعفاي مسوولان دانشگاه به دليل عدم كفايت و ناامن كردن محيط دانشگاه 2- لغو كليه محدوديتهاي اعمالشده به دانشجويان اعم از دختر و پسر از جمله حساسيتهاي بيجا نسبت به پوشش خواهران، حفظ و احترام به حريم شخصي دانشجويان 3- بهبود وضعيت نابسامان و نامطلوب خوابگاههاي دانشگاه 4- بهبود امكانات رفاهي در خوابگاههاي دانشجويي پسران و دختران 5- بهبود كيفيت و اصلاح وضعيت نابسامان سلف سرويس 6- جلوگيري از تكصدايي شدن دانشگاه و آزادسازي كليه فعاليتهاي فرهنگي، صنفي، اجتماعي و سياسي 7- بهبود وضعيت نابسامان علمي دانشگاه و افزايش امكانات پژوهشي 8- تعويض ناوگان فرسوده حمل و نقل و بهبود وضعيت سرويسدهي و افزايش ساعات كار سرويسها 9- 24 ساعته شدن كتابخانههاي دانشگاه و امكاناتسازي متناسب با تعداد دانشجويان 10- اصلاح نحوه برخورد دستگاههاي نظارتي اعم از حراست، كميته انضباطي و انتظامات 11- ايجاد فضاي امن و آرام با جلوگيري از حضور بينمود مسوولان حراست و انتظامات و حفظ حريم خوابگاه خواهران.
دانشجویان در تجمع دوم همچنان به تکرار شعار و سرود پرداختند و خواسته های خود را اعلام کردند تا اینکه برای بار دوم رئیس دانشگاه در جمع دانشجویان حاضر شد
به گزارش خبرنگار ايلنا از شيراز،«محمد صادقي» ، رئيس دانشگاه شيراز، در پاسخ به خواستههاي دانشجويان اظهار داشت: "استعفا براي من شيرين است، اما ممكن است استعفاي من قبول نشود. قصد دارم جلسات متعددي با شما برگزار كنم و اولويتهاي مشكلاتتان را با نظرسنجي از بين خودتان تعيين كنم." اما اين سخنان صادقي باعث شد تا دانشجويان شعار "نظرسنجي گزينشي" را سر دهند.
رييس دانشگاه شيراز در ادامه در مورد لغو كليه محدوديتهاي اعمال شده و حساسيتهاي نابجا نسبت به پوشش دختران دانشجو كه يكي از درخواستهاي دانشجويان دانشگاه شيراز بود، گفت: "محدوديتها در اختيار ما نيست و ما با محدوديتهاي خارج از چارچوب قانون مخالفيم و سعي داريم تنها قانون را رعايت كنيم." اين بخش از صحبتهاي رييس دانشگاه نيز با شعار "سفسطه سفسطه" از سوي دانشجويان پاسخ داده شد.
صادقي در ادامه سخنان خود در مورد ورود مأموران حراست دانشگاه به حريم دانشجويان، گفت: "هيچ شخصي حق دخالت در حريم شخصي دانشجوها را ندارد." وی، ورود مأموران حراست به خوابگاههاي دانشجويي به طور سرزده را كار خطرناكي دانست و افزود: "اين موضوع از ديد من اشكال دارد." اما دانشجويان در اين لحظه شعار "دروغه دروغه" را سر دادند.
رييس دانشگاه شيراز در ادامه در مورد بهبود وضعيت رفاهي اين دانشگاه، گفت: "ما نسبت به وضعيت نامطلوب خوابگاه حساس هستيم و قصد داريم در آينده اولويتهاي شما را دستهبندي كنيم." دانشجويان مجدداً شعار استعفا، استعفا، را سر دادند و خواستار استعفاي رييس دانشگاه شدند." در اين هنگام يكي از دانشجويان گفت: "شما براي برگزاري جشن ثقلين كه يكي از جشنهاي مذهبي است، 300 ميليون تومان خرج كرديد، اين در حالي است كه وضعيت رفاهي و سيستم سرمايش دانشجويان تنها با 250 ميليون تومان قابل حل است." صحبت اين دانشجو با حمايت دانشجويان حاضر در تجمع همراه شد.
رييس دانشگاه شيراز در ادامه در خصوص وضعيت سلفسرويس اين دانشگاه، اظهار داشت: "بسياري از مشكلات شما را قبول دارم، سال گذشته و امسال برنامههايي را به طور جدي پيگيري كرديم و قصد داريم در آينده با هماهنگي ارگانهاي مربوطه، مواد اوليه غذاها را تغيير دهيم."
دانشجويان متحصن در ادامه آزادسازي فضاي دانشگاه و جلوگيري از تكصدايي دانشگاه را خواستار شدند.
صادقي خاطرنشان كرد: "محيط دانشگاه بايد محيط تضارب آرا باشد و ديدگاه دانشجويان در يك تعامل علمي و بدون فرقهگرايي مورد توجه قرار گيرد و همه فعاليتها بايد در چارچوب قانون اجرا شود." اين بخش از سخنان صادقي با شعار "انجمن اسلامي، انجمن اسلامي" همراه شد.
يكي از دانشجويان متحصن گفت: "مديريت دانشگاه شيراز شش ماه پيش انجمني تحت عنوان انجمن اسلامي دانشگاه شيراز راهاندازي كرده و از انجمن اسلامي اصلي دانشگاه شيراز خواسته است تا نام خود را تغيير دهد و تا زماني كه نام اين نهاد تغيير نكند، انجمن اجازه فعاليت ندارد."
در ادامه اين تحصن، يكي از دانشجويان خطاب به رييس دانشگاه شيراز، گفت: "شما حتي اجازه نميدهيد انجمن اسلامي فعاليت كند، با اين وجود بايد هم منتظر چنين برخوردي باشيم." وي با بيان اينكه اعتراض به جداسازي سرويسهاي حملونقل دختران و پسران يكي ديگر از درخواستهاي دانشجويان است، گفت: "دختران در گذشته امنيت نداشتند."
در پايان اين تحصن، دانشجويان اعلام كردند كه اگر به خواستههاي صنفي آنها پاسخي داده نشود، همچنان به اعتراض خود ادامه خواهند داد.
پیشینه طرح
وضع مقررات جدید در دانشگاه شیراز بر اساس مرامنامه اخلاقي دانشجويان انجام گرفته که براي اولين بار در 15 بهمن سال 84 توسط دانشگاه تهران تدوين شد و الگوهای اخلاقي، رفتاري و پوششي را در بر می گیرد. اگر چه این طرح در دانشگاه تهران عملی نشد اما از سال گذشته مسئولان دانشگاههای دیگری از جمله سهند تبریز، علامه طباطبايي، هنر، صنعتي شاهرود، شيراز، شهركرد، تربيت معلم تهران و مازندران با الگوبرداری از دانشگاه تهران، به صورت جدی به اعمال مقررات محدود کننده پرداختند. اجرای این طرح از طرف دانشگاهها به حراست دانشگاه ها محول شده است
نوشته شده در سه شنبه چهارم اردیبهشت 1386 توسط انجمن نیوز
No comments:
Post a Comment