تصورش هم براي من سخته چه برسه به....... اينم يك نوع ايده است:D
ساخت خانه توالتی 1.6 میلیون دلاری در جنوب سئول
"سیم جائه-داک" عضو پارلمان کره جنوبی یک خانه 1.6 میلیون دلاری به شکل توالت ساخته است. چرا؟
خبرگزاری فرانسه از سئول پایتخت کره جنوبی گزارشي دارد درباره اين خانه:
او كه به گفته خودش اين خانه را برای درمسير مبارزه برای توالتهای پاک در سراسر جهان طراحی كرده، ميخواهد تا هنگام مرگ در همين خانه زندگیکند.
سیم جائه-داک اولین و تنها "خانه توالتی" جهان را در 11 نوامبر (20 آبان) همزمان با شروع به کار "انجمن جهانی توالت"افتتاح خواهد کرد.
این خانه 419 متر مربعی متشکل از بتن و شیشه در محل خانه قبلی سیم در شهر زادگاهش "سووئون" در 40 کیلومتری جنوب سئول در حال ساخته شدن است. پیش از اینکه او به این خانه جدید نقل مکان کند، افراد میتوانند به قیمت 50000 دلار در روز آن را اجاره کنند. پول حاصل از اجاره خانه صرف ایجاد تسهیلات یهداشتی دفع فضولات در کشورهای فقیر خواهد شد.
این خانه دو طبقه به جز دو اتاق خواب و دو اتاق پذیرایی، البته دارای سه توالت دولوکس است.
به گفته سیم یک توالت نمایشی با دیوارهای شیشهای در مرکز قرار دارد، و سایر توالتها دارای تجهیزاتی عالی و وسائل حفظ آب هستند.
این توالت نمایشی به یک ابزار تولید مه مجهز است که باعث میشود استفاده کنندگان آن احساس امنیت کنند. یک حسگر الکترونیکی دریچه توالت را به طور خودکار با ورود فرد بالا خواهد برد و پخش موسیقی هم وجود دارد.
این خانه که با ایجاد یک نهر و باغ کوچک در مقابل آن کامل خواهد شد، به کرهای هاوويايي نامیده میشود، که به معنای "مکان محترمی است که فرد میتواند نگرانیهایش را رفع کتد." تولد سیم در توالت بر مبنای عقاید سنتی در کره بود. ن مرد 74 ساله میگوید: "این کار عامدانه بود. مادر من به نصیحت مادربزرگم عمل کرد که میگفت افرادی که در توالت به دنیا بیایند، عمر طولانی خواهند داشت."
تلاش سیم جائه-داک در راه ایجاد توالتهای پاک از دورهای که او در سالهای 1995 تا 2002 شهردار شهر سووئون بود، آغاز شد. هدف او تبدیل توالتها به "مکانهایی پاک و زیبا و سرشار از فرهنگ" بود که باعث شد این توالتهای نوین به "توالت شهردار سووئون" معروف شوند به طوريكه توالتهای عمومی در این شهر با نقاشیها، گلهای تازه و حتی باغچه مزین شدند.
سیم جائه-داک ترغیب شد كه در سال 1999 "انجمن توالت کره" به راه بیندازد، و این کار هنگامی انجام گرفت که قرار شده بود کره به همراه ژاپن جام جهانی فوتبال را سه سال بعد میزبانی کند. سپس او تصمیم گرفت که توالتهای پاک را به سراسر جهان ببرد.
"انجمن جهانی توالت" پیشنهادی او را میتوان رقیب "سازمان جهانی توالت" مستقر در سنگاپور - شهری که از لحاظ پاکیزگی معروفیت جهانی دارد - دانست، اما سیم میگوید کارهای این دو سازمان تداخلی با هم ندارد.
در واقع او امیدوار است که "خانه توالتی" توجهها را به نیاز جهانی به دفع بهداشتی فضولات جلب کند.
او میگوید: "خانواده من از قبل موافقت کردهاند که این خانه را به عنوان نمادی از فرهنگ جدید توالت در کره پس از مرگ من حفظ کنند. این خانه به عنوان نمونهای از وسائل حفظ کننده نوع بشر از بیماریها و حفاظت محیط زیست به یاد خواهد ماند."
سیم که عضو پارلمان کره جنوبی است، میزبان اجلاس سالانه "انجمن جهانی توالت" خواهد بود که امیدوار است سيصد نماینده از هفتاد کشور در آن شرکت کنند.
سیم می گوید مبارزه او در جهت ایجاد معیارهای بینالمللی برای توالتهای عمومی پاک است و میافزاید که کشورهای دیگر از مغولستان و اندونزی گرفته تا ترکیه و برزیل از این هدف فعالانه حمایت میکنند.
به گفته او همهگیریبیماریها ناشی از دفع غیربهداشتی فضولات هر سال 2 میلیون نفر را به کشتن میدهد، 2.6 میلیارد نفر در جهان بدون توالت زندگی میکنند، و توالتهای با طراحی بد باعث آلودگی منابع آب آشامیدنی میشوند.
برنامه آینده او ایجاد توالتهای مبتنی بر آي تي است که افراد در آنها میتوانند به چکآپ وضع سلامتی خود و گشت و گذار در اینترنت بپردازند.سیم میگوید: "توالتها زمانی به عنوان مکانهای کثیف و متعفن به حساب میآمدند. دیگر اینگونه نیست. توالتها را باید مکانهایی شمرد که از سلامتی انسان محافظت میکنند."
No comments:
Post a Comment